Skip to main content

Toegangstijden

Bij Rugpoli houden we de toegangstijd tussen het aanvragen van het consult en de daadwerkelijke afspraak voortdurend en nauwlettend in de gaten. Binnen Rugpoli wordt zo veel mogelijk gewerkt met een "one-stop-shop" principe; hierbij worden alle afspraken aansluitend op één dag gepland.

Let op: indien u meerdere afspraken op één dag nodig heeft (bijv. MRI, neuroloog en pijnbestrijding), houd er dan rekening mee dat de toegangstijd waarschijnlijk langer is dan de hoogste wachttijd voor een individuele afspraak (zie tabel hieronder). Het is meestal mogelijk om de toegangstijd te verminderen, door bijvoorbeeld uw afspraken op meerdere dagen te plannen, of door uw MRI op een andere vestigingen te laten plannen.

Voor spoedzorg bestaat geen wachtlijst.

Beschrijving toegangstijden voor individuele afspraken

De toegangstijd is het aantal dagen tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u terecht kan. In de tabel hieronder staan de actuele toegangstijden op dinsdag 21 januari 2025 voor een individuele afspraak. De toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt en zijn tevens te vinden op Zorgkaart Nederland.

Rugpoli

Randstad
Hoofddorp

Twente
Delden

Veluwe
Velp

Brabant
Tilburg

Hofstad
Den Haag

Amsterdam
Amsterdam

Pijnbestrijding / anesthesiologie 3 dagen 6 dagen 6 dagen 20 dagen 6 dagen -
Radiologie (MRI-scan) 8 dagen 29 dagen 7 dagen 2 dagen - -
Musculoskeletale geneeskunde 3 dagen 20 dagen 27 dagen 20 dagen 6 dagen 9 dagen
Neurologie 3 dagen 20 dagen 17 dagen 7 dagen 6 dagen -
Reumatologie - 57 dagen 20 dagen 15 dagen - -
Sportgeneeskunde - - - 10 dagen - -

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.